Om oss

Sveriges äldsta måleri grundades 1862 och drivs idag av 

Sören Olesen

Sören Olesen

Juha Riihinen

Fredrik Andersson

Fredrik Berlin

 och 

Fredrik Berlin

. Alla har en gedigen bakgrund inom måleriyrket och drivs av ambitionen att Rusch skall fortsätta att vara ett av de ledande måleriföretagen i Västsverige i minst 160 år till. 

Sören Olesen
Juha Riihinen
Fredrik Andersson
Fredrik Berlin

Hög kompetens och leveranssäkerhet

Vi har stor erfarenhet av komplexa projekt och en Ruschare lämnar aldrig ett arbete utan att själv känna sig nöjd med resultatet. Först då vet vi att du och dina vänner, både företagare och privatkunder samt deras barn och barnbarn kommer att anlita oss – precis som deras föräldrar i generationer tillbaka har anlitat oss. 

En del av något större

Vi är medlemmar i Måleriföretagen i Sverige och omfattas av kollektivavtal för måleriyrket som tecknas mellan Måleriföretagen i Sverige och Svenska Målareförbundet. Bolaget är anslutet till ID06.

Rusch är en del av Högsbogruppen som ägs av Layer Group – Sveriges största företagsgrupp inom ytskiktstjänster. Som kund innebär det att du får det lilla företagets snabbhet och närvaro samtidigt som du får det stora företagets trygghet och resurser – det bästa av två världar.

Ett hållbart val

Sedan 2023 publiceras hållbarhetsrapporten Att måla en hållbar framtid som beskriver vilka vi är, hur vi bidrar till en hållbar samhällsutveckling och vad vi gör för att bli ännu bättre. Oavsett om du är potentiell kund, samarbetspartner eller medarbetare så ger den en bra känsla för om vi är en bra matchning – läs den gärna!

I vår Uppförandekod beskriver vi hur vi förväntar oss att anställda, leverantörer och samarbetspartners agerar i frågor kopplat till mänskliga rättigheter, relationer och affärsetik.

Rusch har ett integrerat ledningssystem som säkerställer att vi levererar hög kvalitet, arbetar i en sund och säker arbetsmiljö samt arbetar med kontinuerliga förbättringar. Vi är certifierade enligt ISO 9001:2015, 14001:2015 och 45001:2018 samt verifierade inom socialt ansvarstagande och företags samhällsansvar enligt ISO 26000. Vi är också stolt fadderföretag till Doing Good.

Visselblåsartjänst

Högsbogruppen eftersträvar ett öppet företagsklimat, hög affärsetik och att alltid se möjlighet till förbättringar. Den som misstänker ett missförhållande som strider mot lag eller som det kan finnas ett allmänintresse av att det kommer fram har möjlighet att komma till tals med ett skydd mot repressalier. Du behöver inte ha bevis för din misstanke, men alla meddelanden ska lämnas i god tro. Här kommer du till vår tjänst.

Utmärkelser och hedersuppdrag

Rusch har som företag och via individuella prestationer utmärkt sig i branschen på många sätt genom åren – något som borgar för kvalitet och utveckling.
Här är ett urval:

Di Gasell
Styrelseledamot, Svensk Näringsliv
Ordförande, Måleriföretagarna Sverige
Chefsexpert, World Skills
Weltausstellung in Wien
Byggnadsvårdspris
Tränare, Svenska Yrkeslandslaget
Årets Gesäll
Bästa Färgmiljö
Guld i Årets Målare
Silver i Årets Målare
Medaille af 1ste klasse Köpenhamn

Artiklar